Golden Days 2016 og Frederiksberg i 70'erne

Så er det snart september, og dermed tid til Golden Days Festival igen!

I år er temaet 70’erne – årtiet med optimisme og nye ideer, kollektiver, ny musik og kultur, men også et årti med protester, med økonomisk nedtur, høj arbejdsløshed og konflikter og meget meget mere. For Frederiksberg var det også et årti hvor byen var mærket af fald i befolkningstallet og udflytning af industrivirksomheder til forstæderne. Byen var præget af slidte kvarterer, der sidenhen gav plads til en byfornyelse og nye boligområder. På trods af protester fra de grupper der følte, at de betalte prisen for det nye.

Fra Frederiksberg Stadsarkiv byder vi på flere spændende tilbud.

Busrundtur på Frederiksberg, guidet af Stadsarkivar Henning Bro. Lørdag d. 17 sep:

Der findes få - hvis nogen overhovedet - der kan Frederiksbergs historie til fingerspidserne som Stadsarkivar Henning Bro. Så læn dig blot tilbage i 70'er-bussen, du er i trygge hænder, og lyt med, når Bro og Frederiksbergs Stadsarkiv tager dig med til 70'ernes Frederiksberg. Forbi de nye byområder der opstod, da byens tomme fabriksanlæg blev omdannet til andre formål, og de sidste dele af det vestlige Frederiksberg blev udbygget. Og meget mere.


Der vil være tre ture, der er fri entre, og billetterne bestilles her:

1.tur kl. 11-12.30 - https://billetto.dk/da/bustur-til-70ernes-frederiksberg

2.tur kl. 13-14.30 - https://billetto.dk/da/bustur-til-70ernes-frederiksberg-2

3.tur kl. 15-16.30 - https://billetto.dk/da/bustur-til-70ernes-frederiksberg-3


Kvinderne stiller krav v Jytte Hilden.
Tirsdag 13 sep. kl 19-21.

1940'erne var et regulært babyboom. I 1970'erne var de mange børn blevet unge, og især kvinderne satte deres præg på det danske samfund. De fik både uddannelse og job, og de ønskede at ændre på samfundet.

Tidligere kulturminister Jytte Hilden fortæller, hvordan kvinderne i 1970'erne var med til at ændre Danmark. Det handler om rødstrømper, ungdomsoprør og kvindefestivaler, men også om et økonomisk opsving og om daginstitutioner, der gav kvinderne mulighed for at komme på arbejdsmarkedet og for at ændre på de vante strukturer. 

Tilmelding er nødvendig. For at reservere plads, skriv til Stadsarkivet@frederiksberg.dk

 

Frederiksberg i 1970'erne

I samarbejde med Golden Days opstiller vi igen i år 15 pyloner. Udover kalender og generel reklame for festivalen indeholder en også en kort appetitvækkende tekst om Frederiksberg og udviklingen i 1970'erne. Hvis man bliver nysgerrig på at vide mere har vi lavet en længere version, som kan ses her

 

 

 

Se mere om hele Golden Days 2016 her http://goldendays.dk/case/festival-om-70erne

Det samlede program kan du se her http://goldendaysfestival.dk/

 

 

 

 

 

  

 

Normal 0 21 false false false DA X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tabel - Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;}