Golden Days på Frederiksberg - hovedstadens grønne oase

Frederiksberg – Hovedstadens grønne oase

I anledning af Søren Kierkegaard Året har Golden Days festivalen i 2013 fået filosofi som tema. Frederiksberg Stadsarkiv har i den forbindelse valgt at sætte spot på de skiftende samfundsfilosofier,  der har dannet grundlag for det grønne Frederiksberg.

De lange linjer i historien om det grønne Frederiksberg følges. Lige fra enevældens samfundsfilosofi som den kom til udtryk i Frederiksberg Slots første haver til velfærdskommunens folkeparker, idrætsanlæg og andre grønne byrum.  

Golden Days 2013-festival løber mellem d. 6. og 22. september 2013.

I denne periode har  Stadsarkivet i rådhusets forhal opsat en udstilling, der fortæller om nogle af de grønne byrum. 

Lørdag d. 14.9. kl. 13 gennemfører Stadsarkivet medarbejdere tre byvandringer i det grønne Frederiksberg. Turene starter på samme tidspunkt fra: 1. Frederiksberg Runddel ved indgang til Frederiksberg Have 2. Den grønne Sti ved Rolighedsvej 3. Lindevangsparkens indgang ved Dalgas Bourevard/P.G. Ramms Allé. 


Folder og kompendie til download

Stadsarkivet har desuden fremstillet en lille folder, så du med den i hånden kan gå ud og se Frederiksbergs mange grønne områder. Du kan få folderen ved at klikke ude til venstre, eller du kan afhente den i trykt form på Stadsarkivet.

For dem der vil vide endnu mere har Stadsarkivet udarbejdet kompendiet: ”Frederiksberg. Byens og Hovedstadsmetropolens grønne områder”. Kompendiet kaster lys over historien bag Frederiksberg som Hovedstadens grønne oase og kommunens deltagelse i sikringen af hele Hovedstadsmetropolens store rekreative områder. Du få kompendiet ved at klikke ud til venstre, eller ud kan afhente den i trykt form på Stadsarkivet.