Opgangen lanceres

I dag, fredag d. 7 juni 2013, kl. 12 lanceres "Opgangen" i Møstings Hus. Bakkehusmuseet, Frederiksberg Stadsarkiv, Revymuseet og Storm P. Museet står bag "Opgangen", der er et lyd- og billedmontage-portræt af en fiktiv beboelsesejendom på Frederiksberg. ”Opgangen” består af ti historier, der er sammensat på tværs af tid og sted og bliver fortalt med forskellige historiske lag. Til hver af ”Opgangen”s ti lejligheder hører en nutidig og en fortidig fortælling, der flettes sammen på overraskende vis. De enkelte historier er ”sande”, forstået som hændelser, der virkelig har fundet sted på Frederiksberg, men selve rammen, opgangen, er fiktiv.

”Opgangen” er historieformidling på en ny og anderledes måde: Start f.eks. i stuen og hils på Thomas der tager imod i lejligheden til højre og fortæller om nogle af sine oplevelser fra barn- og ungdommen i lejligheden. Især den historie der ligger bag, hvad Thomas som barn finder bag tapetet i hjemmet. På 1. sal kan du få svaret på, hvad en stikkerlikvidering under besættelsen har at gøre med et smykkeskrin og to spejle. Bare ring på hos Malene i lejligheden til venstre. Selvom hendes overbo Signe bor i en lejlighed, der har set mange festligheder gennem årene rummer den også en rigtig uhyggelig historie fra fortiden.
Helt oppe på 4. sal, mener clairvoyanten Ann-Jeannet at hun fornemmer en lille dreng, der går igen i lejligheden. Men har hun ret, og hvad skete der egentlig med den lille dreng?

Mød ”Opgangen”s beboere og hør alle historierne her: http://opgangen.frederiksberg.dk/

Fortællingerne i ”Opgangen” tager afsæt i digitaliseret arkiv- og billedmateriale fra de tre museer og Frederiksberg Stadsarkiv. Projektet er blevet til i samarbejde med den prisvindende britiskfødte radiomontageproducent Tim Hinman og hans producerassistent Katrine Hedegaard. Projektet er finansieret med midler fra Frederiksberg Kommune.