Epidemier på Frederiksberg

På billedet fra 1919 ses brandmand og telegrafist Oscar Emil Holdrup på en ambulance med hesteforspand.

Kolera, kopper, skarlagensfeber og ikke mindst Den Spanske Syge. Frederiksberg har før været ramt af epidemier - læs herunder, hvorledes man håndterede disse udbrud på Frederiksberg og ikke mindst hvilken betydning det havde for byens borgere.

Herunder er der vedhæftet tre artikler i pdf-form. De tager alle et kig på forskellige epidemier på Frederiksberg og hvorledes de blev håndteret.

"Koleraen på Frederiksberg 1853" af J. Boisen Schmidt ser nærmere på det store koleraudbrud i 1853, som også ramte Frederiksberg. Udgangspunktet er et grundigt kildemateriale i form af arkivalier fra det daværende sogneforstanderskab.

"Kopper, kolera og skarlagensfeber – historien om epidemilazarettet Flintholm 1872-1944" af Linda Ottsen tager os igennem gården Flintholms historie som epidemihospital.

"Den mystiske Sygdom. Den spanske Syge på Frederiksberg i 1918" af Lauge Steen Knudsen giver os et indblik i den kendte influenzas hærgen på Frederiksberg med udgangspunkt i patientjournaler fra Frederiksberg Hospital.