Gå til hovedindhold

App: Frederiksberg-fortællinger

I app’en Useeum finder man de digitale byvandringer Frederiksberg-fortællinger, hvor man med telefonen i hånden kan gå på opdagelse på Allégade og Frederiksberg Allé.

Indhold

    Frederiksberg Allé og Allégade er central for Frederiksberg og Frederiksbergs identitet. De er begge blandt Frederiksbergs ældste veje. Allégade var landsbygade i Ny Hollænderby og derfor føres tilbage til byens grundlæggelse i 1651. Frederiksberg Allé blev grundlagt et halvt århundrede senere som kongevej fra Vesterbrogade til Runddelen og Prinsens Gård, således Frederik 4. fra 1704 kunne komme til sin nye sommerresidens; Frederiksberg Slot.

    I app’en får du historierne om Café Intime, teatrene Betty Nansen og Aveny-T, Alhambra og offentlige fruentimmere, ligesom både film og billeder giver indtryk af datidens Frederiksberg.

    Frederiksberg-fortællinger finder du i app’en Useeum, som findes i din App-store eller Google Play. Når du har downloadet app’en, så søg på Frederiksberg-fortællinger” – tryk på logoet – og vælg derefter ”Oplev Frederiksberg Allé” eller ”Oplev Allégade”.

    God fornøjelse!