Gå til hovedindhold

2. Verdenskrig

Fra 9. april 1940 til 5. maj 1945 var Danmark besat af den tyske værnemagt. Det havde også en betydning for hverdagen på Frederiksberg. I de nedenstående skolepakker kan eleverne på forskellig vis arbejde med hverdagen under besættelsesmagten på Frederiksberg.

Modstandsfolk på Mynstersvej 5. maj 1945.

Indhold

    Dagliglivet på Frederiksberg under Besættelsen

    6.-10. klasse.
    I denne skolepakke kan eleverne arbejde med frederiksbergborgernes oplevelser af besættelse på Frederiksberg. Eleverne skal se nærmere på hvad man spiste og drak i krigeårene, samt undersøge hvad rationering var og hvilke varer, der blev rationeret.

    Download skolepakken "Dagliglivet på Frederiksberg under Besættelsen" her

    Tyge Gunnar Sand – nazist og medlem af Grænseforeningen

    6.-10. klasse.
    Tyge Gunnar Sand var frederiksbergborger, nazist og arbejdede for de dansksindede sønderjyder i Sydslesvig. Efter krigen blev han dømt for at have været i tysk tjeneste. I skolepakken skal eleverne arbejde med de spørgsmål og dilemmaer, der opstod i forbindelse med Tyge Gunnar Sands sag.

    Download skolepakken "Tyge Gunnar Sand - nazist og medlem af Grænseforeningen" her

    Tyske flygtninge på Frederiksberg

    6.-10. klasse.
    I slutningen af den tyske besættelse af Danmark kom mange tyske flygtninge til Danmark. De kom også til Frederiksberg, hvor frederiksbergske skoler blev brugt til flygtningelejre. Eleverne skal med disse opgaver undersøge se nærmere på forholdene for de tyske flygtninge på Frederiksberg, hvorfor de kom til landet og hvordan de blev modtaget i Danmark og på Frederiksberg.

    Download skolepakken "Tyske flygtninge på Frederiksberg" her

    Befrielsen 1945 på Frederiksberg

    6.-10. klasse
    5. maj 1945 blev en glædens dag for de fleste og i dette opgavesæt kan eleverne læse om frederiksbergske børns oplevelse af aftenen 4. maj 1945. Eleverne skal også arbejde med opgaver om nogle af personer, der oplevede konsekvenser efter befrielsen, f.eks. for to skolelærere, der havde stået på "den forkerte side" under den tyske besættelse.

    Download skolepakken "Befrielsen 1945 på Frederiksberg" her

     

     

    Vi modtager meget gerne input og kommentarer til den digitale skoletjeneste på mailadressen stadsarkivet@frederiksberg.dk