Ligestilling

Diskussionerne om ligestilling har også præget den frederiksbergske historie. De forskelligheder, som kønnene møder, kan også findes i arkivalierne på Frederiksberg Stadsarkiv.

Inger Abrahamsen (A) agiterer på gaden op til kommunalvalget i 1978. På hendes skilt står der: "Kvinder er halvdelen, men ikke i kommunalbestyrelsen".

Indhold

  Kvindelige politibetjente på Frederiksberg

  6.-10. klasse.
  I 1932 blev de to første kvindelige politibetjente ansat på Frederiksberg. Det var senere end andre steder i Danmark. Eleverne vil se nærmere på hvorfor det var tilfældet, ligesom de skal se på hvilke arbejdsopgaver de kvindelige politibetjente fik, som kunne være anderledes end deres mandlige kollegaers arbejdsopgaver.

  Download skolepakken "Kvindelige politibetjente på Frederiksberg" her

  Ligestilling mellem kvinder og mænd

  7.-10. klasse
  Forskellen på kønnene kan ses fra barndommen til voksenlivet. I denne pakke ser eleverne nærmere på hvilke forskelle drenge og piger, kvinder og mænd, bliver sat overfor i løbet af deres liv. Eleverne skal kigge nærmere på emner, som spænder sig fra forskellige typer regneopgaver i skolen til diskussioner om lønninger.

  Download skolepakken "Ligestilling mellem kvinder og mænd" her

   

   

  Vi modtager meget gerne input og kommentarer til den digitale skoletjeneste på mailadressen stadsarkivet@frederiksberg.dk