Frederiksbergs historie

Frederiksbergs bybillede emmer af historie. Steder, bygninger og veje fortæller alle deres del af den frederiksbergske historie.

Fire sporvogne mødes i Allégade-krydset ca. 1913.

Indhold

  Vejnavne på Frederiksberg

  2.-6. klasse
  Skolepakken tager et nærmere kig på Frederiksbergs veje og deres navne. Eleverne skal kigge nærmere på hvad vejene hedder og hvorfor de har fået deres navne.

  Download skolepakken "Vejnavne på Frederiksberg" her

  På gåtur i det historiske Frederiksberg

  1.-5. klasse
  Denne skolepakke lægger op til en gåtur rundt fra Smallegade, over Frederiksberg Bredegade og op til Frederiksberg Slot. På turen vil man kunne tale med eleverne om byen dengang og nu.

  Download skolepakken "På gåtur i det historiske Frederiksberg" her

  Frederiksberg før og nu – Howitzvej og Smallegade

  1.-10. klasse
  En gåtur ned ad Howitzvej op til Nordre Fasanvej og ned ad Smallegade. Med billeder og tekster kan eleverne lære mere om Frederikserg før og nu - især med fokus på den store forandring, som bybilledet har gennemgået.

  Download skolepakken "Frederiksberg før og nu - Howitzvej og Smallegade" her

  Frederiksberg før og nu – Nordre og Søndre Fasanvej

  1.-10. klasse
  En gåtur ned ad Nordre Fasanvej og Søndre Fasanvej. Med billeder og tekster kan eleverne lære mere om Frederiksberg før og nu - især med fokus på den store forandring, som bybilledet har gennemgået - og hvad der ikke har forandret sig.

  Download skolepakken "Frederiksberg før og nu - Nordre og Søndre Fasanvej" her

  Frederiksberg før og nu – Peter Bangs Vej

  1.-10. klasse
  En gåtur ned ad Peter Bangs Vej - fra Diakonissestiftelsen til K.B. Hallen. Med billeder og tekster kan eleverne lære mere om Frederiksberg før og nu - især med fokus på den store forandring, som bybilledet har gennemgået - og hvad der ikke har forandret sig. Fra et landligt Frederiksberg til en tæt bebygget storby.

  Download skolepakken "Frederiksberg før og nu - Peter Bangs Vej" her

   

   

  Vi modtager meget gerne input og kommentarer til den digitale skoletjeneste på mailadressen stadsarkivet@frederiksberg.dk