Fortællinger fra Solbjerg Parkkirkegård

I et samarbejde med Frederiksbergmuseerne har Frederiksberg Stadsarkiv udgivet bogen Fortællinger fra Solbjerg Parkkirkegård.

Indhold

    Fortællinger fra Solbjerg Parkkirkegård giver historien om kirkegården, gravsteder og ikke mindst mennesker, institutioner og begivenheder, der alle har sat sit præg på Frederiksberg og Danmark.

    I mere end 150 år har Solbjerg Parkkirkegård på Frederiksberg udgjort et sidste hvilested for titusindvis af mennesker. Nu er kirkegården under forvandling fra traditionel kirkegård til parkkirkegård.
    Bogen, der er et samarbejde mellem Frederiksberg Stadsarkiv og Frederiksbergmuseerne, rummer en række portrætter af mange interessante kvinder og mænd, der er begravet på Solbjerg Parkkirkegård, og tegner også det omfattende registreringsarbejde af bevaringsværdige gravminder på kirkegården, ligesom den fortæller kirkegårdens historie, som stadig er levende nu hvor den omdannes fra aktiv kirkegård til rekreativ område.

    Den smukke gennemillustrerede bog, der er udgivet på Syddansk Universitetsforlag, kan købes ved Frederiksbergmuseerne, Kleins Boghandel på Gl. Kongevej og Syddansk Universitetsforlag (link i kommentarer). Prisen er 298 kr.

    Køb bogen hos Syddansk Universitetsforlag