Gå til hovedindhold

Gå på Frederiksberg Stadsarkiv - hjemmefra

Fra tirsdag den 2. juni kan man gå på opdagelse i de første digitaliserede arkivalier fra Frederiksberg Stadsarkiv hjemmefra. Det kan man, når Frederiksberg Stadsarkiv åbner for Frederiksberg Kildeviser, som er den digitale indgang til en del af Stadsarkivets arkivalier.

Indhold

    I første omgang er det Frederiksberg Kommunes skattebøger fra 1867 til 1936, som er lagt online. I skattebøgerne er de frederiksbergske skatteborgere hvert år blevet noteret på deres bopælsadresser og derved kan man få en række oplysninger om disse personer; job, ægtefælle, børn, indtægt, hvorfra de er flyttet, og hvor de flytter hen osv. Det kan være en stor hjælp for slægtsforskere, når de år for år kan følge deres forfædre og -mødre i skattebøgerne.

    I fremtiden vil Frederiksberg Kildeviser blive udbygget med endnu flere digitaliserede arkivalier. På nuværende tidspunkt er det planen, at også mandtalslister, dele af fattigvæsenets arkiv og begravelsesvæsenets arkiv bliver digitalt tilgængeligt på Frederiksberg Kildeviser. Frederiksberg Kildeviser er blevet til i samarbejde med Københavns Stadsarkiv, og er baseret på deres kildeviser-løsning.

    Frederiksberg Kildeviser kan findes på dette link.

    Flere nyheder