Gå til hovedindhold

Ny bog fortæller den skjulte infrastrukturs historie

Hovedstadsområdets Kulturhistoriske Arkivers (HOKA) nyeste bog Urbane Kredsløb sætter fokus på alt det, der gemmer sig i rør og ledninger under jorden.

Indhold

    Når strømmen går, kloakken flyder over, skraldemændene strejker, eller energikriser får prisen på gas til at eksplodere, kommer vi i tanke om den infrastruktur, vi alle tager for givet, men som vi først for alvor bemærker, når den ikke virker. 

    For uden denne skjult infrastruktur i form af kloakering, gas- og varmeanlæg samt elektricitet ville landet og vores dagligdags muligheder se helt anderledes ud. Med eksempler fra bl.a. København, Køge, Taastrup og Frederiksberg fortæller Urbane Kredsløb om privat og kommunalt samarbejde og praktiske hovedbrud i hovedstadsområdet for at få etableret et forsyningsnet til gavn for borgerne fra midten af 1800-tallet og frem til 2020. Bogen henvender sig til alle med interesse for den københavnske hovedstadsmetropols historie, lige fra den alment historieinteresserede læser over forskere og studerende til fagfolk som planlæggere, byudviklere og andre, der arbejder med opgaver inden for hovedstadsområdet eller har brug for historisk baggrundsmateriale i dette arbejde.

    Blandt bidragsyderne finder vi såvel Frederiksbergs nuværende stadsarkivar Caspar Christiansen som hans forgænger på posten, Henning Bro. Bogen er udgivet af Frederiksberg-forlaget Frydenlund Academic i i samarbejde med Hovedstadsområdets Kulturhistoriske Arkiver (HOKA).

    Køb bogen hos Frydenlund