Gå til hovedindhold

Nye reoler færdige!

Endelig lykkedes det at få de sidste arkivalier på plads på vores nye reoler, så de kan tages i brug.

Indhold

    Det er et hårdt slid at få skiftet sådan et reolsystem, selvfølgelig først og fremmest for de gode folk fra Bryunzeel der har leveret og opsat reolen, og de flyttefolk, der har været en væsentlig del af nedtagning og genopsætning af alle arkivalierne. Der har været stillet store og detaljerige krav til vores leverandører, men de har leveret fra start til slut. Heldigvis er der ikke andre af vores reoler der har tegn på nedslidning, selvom de er nærmer sig 40 år i drift.

    Vi ved at det har tæret på tålmodigheden hos ivrige og arkivhungrende borgere og kollegaer, men vi lover det har været det hele værd. De færreste går nok op i reoler så meget som arkivarer, men for os er det et centralt arbejdsredskab; hvis reolerne er for svage bukker de over årene under for vægten af historien, til skade for arkivalierne og betjeningen af dem. Hvorimod en velfungerende reol betyder at det er nemmere at navigere og søge i samlingerne, at arkivalierne står optimalt så f.eks. protokoller ikke bukker i ryggen, og at vi kan optimere den plads vi har og bruge den mest effektivt. netop på de områder sikrer vores nyeste reolsystem en høj standard, og bliver noget vi får gavn af på daglige basis fremover. Det nye reolsystem gør således også at en række af det mere skrøbelige materiale kommer til at stå bedre og tættere på læsesalen, til gavn for alle der bruger f.eks. vores omfattende avissamling.

    Og så er der bare noget smukt over de snorlige rækker af arkivalier, der som rumskibene i Rumrejsen 2001 danser henover gangene som var det til Strauss’ ”An der schönen blauen Donau”!

    Flere nyheder