Gå til hovedindhold

Frederiksberg gennem tiderne 2022

Årets udgivelse af Frederiksberg gennem Tiderne fra Historisk-Topografisk Selskab for Frederiksberg er udkommet. Frederiksberg gennem Tiderne 2022 er nr. 45 i rækken og i år indeholder årbogen tre artikler, samt årsberetninger fra Frederiksberg Stadsarkiv og Frederiksbergmuseerne.

Indhold

  Den første artikel ”Folketings- og kommunalvalg på Frederiksberg – udviklingstendenser 1896-2021” er skrevet af tidligere Stadsarkivar Henning Bro. Artiklen behandler den lokalpolitiske udvikling fra 1858 og frem, med fokus på systemskifterne undervejs, samt en karakteristik af den førte politik.

  I artiklen ”Familien Høiberg på Frederiksberg” har historisker Agnete Birger Madsen fulgt Simon og Anna Høiberg gennem deres liv på Frederiksberg fra 1867 og frem til Anna Høibergs død i 1913. Anna var en af de mange svenske indvandrere i denne periode, og hun fik arbejde på en af Frederiksbergs store industrier; Ruben Dampvæveri på Rolighedsvej, ligesom familien boede i De Classenske Boliger. I artiklen giver Agnete Birger Madsen os et indblik i tiden, ligesom Frederiksbergs og samfundets udvikling i perioden.

  Den tredje og sidste artikel er skrevet af tidligere overlæge ved Frederiksberg Hospital; Jens Knud Larsen. I Artiklen ”LSD-behandlingen på Frederiksberg Hospital – Historisk status og perspektiver” behandler Jens Knud Larsen de meget omdiskuterede LSD-behandlinger, der fandt sted i 1960’erne. Artiklen gør os klogere på LSD og LSD-forsøgene, og på hvordan lægerne arbejdede med midlet, som de troede havde potentiale til at være til gavn for mange, men meget ulykkeligt endte mange af forsøgspatienterne med at lide skade af behandlingen.

  Til slut har Stadsarkivar Caspar Christiansen og Museumsdirektør Astrid la Cour årsberetninger for henholdsvis Frederiksberg Stadsarkiv og Frederiksbergmuseerne.

  Årbogen kan købe på Frederiksberg Stadsarkivs læsesal og koster 150 kroner.

  Medlemmer af Historisk-topografisk Selskab for Frederiksberg kan ligeledes hente årbogen på læsesalen som en del af deres medlemskab. Uafhentede årbøger udsendes til selskabets øvrige medlemmer i starten af det nye år.

  Flere nyheder